donderdag 30 mei 2024

Historie dirigenten

Arie Pronk was dirigent vanaf de oprichting tot 1984.

Arie Pronk werd op 29 november 1929 in Gouda geboren en was een Nederlands componist en koordirigent.
Het oeuvre van Pronk bevat onder andere muziekstukken als Surely Jesus is comingOpenbaring en Eens zal op de grote morgen. Daarnaast was Pronk dirigent van verschillende koren, waaronder Deo Cantemus, The (Young) Credo Singers, Song of Praise, Christelijk Residentie Mannenkoor, IJE koor.  Ook was hij dirigent bij de druk-bezochte kerstconcerten in de Doelen van Rotterdam waar hij nieuw talent een podium gaf en haalde hij bekende namen naar Nederland. Ook maakte hij buitenlandse concertreizen met zijn koren waarbij meestal zijn vaste organist en zijn vaste pianist waren.

Samen met ds. Willem Glashouwer sr. Jan en Albert Ramake was hij de grondlegger van de Evangelische Omroep. Naast directeur Bert Dorenbos bekleedde hij de functie van directeur muziek en bracht de programma's De Muzikale Fruitmand en Samen zingen met Arie Pronk. Het laatste is na zijn overlijden, op 28 april 1991 te Zwijndrecht, overgegaan in het programma Nederland Zingt.

Jan Stolk was dirigent van 1984 tot zijn overlijden op 27 juli 2005 
Jan Stolk, geboren op 4 februari 1939, was o.m. de voormalig samensteller van het NCRV-radioprogramma "U zij de Glorie".

Aad van der Hoeven was dirigent van september 2005 tot januari 2011
Een uitgebreide biografie kunt u aan treffen op de website van Proza Musica.

  • Arie Pronk
  • Jan Stolk
  • Aad van der Hoeven

Inloggen